سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ششمین اردوگاه کشوری بسیج

گزارشی از مراسم افتتاح اردوگاه شهدای 7تیر رامسر
«جوان سیر ایثار» ناخودآگاه بسیجی ها را یاد جنوب و راهیان نور می اندازد اما این بار از پیچ و خم های چالوس روانه شمال می شویم. اردوگاه شهدای هفتم تیر بسیج.
رامسر غربی ترین شهر مازندران است و تنه به گیلان می زند. از این رو هم زیبایی مازندران را دارد و هم طراوت گیلان را. کوه های رامسر نزدیک ترین کوه ها به دریاست و شاید به همین خاطر در قدیم به آنجا «سخت سر» می گفتند. اما طبیعت آرامش بخش آنجا اذعان دارد که «رامسر» با مسماتر است!
اردوگاه هفتم تیر در غربی ترین قسمت رامسر قرار دارد. در پایین کوه سرسبز ایل میلی و تا دریا فقط به اندازه یک خیابان فاصله دارد.
شاخص ترین بنای این اردوگاه 47 هزارمترمربعی که بیش از همه جلب توجه می کند ساختمان «حسینیه پیامبر اعظم(ص) است. این بنای 750 متری در نقطه مرکزی اردوگاه قرار گرفته و بالای سر درب اصلی آن تابلویی فلزی از تمثال شهید بهشتی و مختصری از زندگی نامه ایشان نصب گردیده است. طراحان این بنا اصرار دارند که معماری شان «اسلامی، بسیار زیبا و بی نظیر» است. در بی نظیر بودن آن کمتر تردیدی هست و اگر زیبایی آن را هم بپذیریم اسلامی بودنش را با تسامح فراوان باید پذیرفت چنانچه امام جماعت این حسینیه هم بدان تاکید دارد.
بنای بیرونی این حسینیه چندضلعی، تلفیقی از معماری جنوب شرقی آسیا، معماری خاص شمال ایران و معماری مدرن است که البته سعی شده معماری اسلامی و ایرانی هم در آن گنجانده شود! در داخل هم سقف حسینیه مانند اکثربناهای ساختمان از چوب است.
سفره خانه سنتی و معرفی صنایع دستی استان مازندران (در یکی از این آلاچیق ها) فضای جالبی را در اردوگاه ایجاد کرده است.
سه آسایشگاه دو طبقه با ظرفیت 500نفر به گونه ای طراحی شده که در تمام فصول سال قابل استفاده می باشد. برای نامگذاری این ساختمان ها از اسامی «گل ها» استفاده شده است.
البته این تمام ظرفیت اردوگاه نیست اگر سکوهای متعددی که در سطح اردوگاه ساخته شده بر روی آنها چادرهای گروهی و آلاچیق ایجاد گردد ظرفیت آن به دو برابر قابل افزایش است. برای مهمان های ویژه و اساتید، سرویس های خاصی در نظر گرفته شده است.
این اردوگاه جز اردوگاه های متمرکز کشوری است که به گفته مسئولان بسیج از این به بعد بخشی از اردوهای بسیج سراسر کشور در این اردوگاه برگزار می شود. از این رو مجموعه آموزشی و کتابخانه آن در دوطبقه با ظرفیت 300 نفر در نظر گرفته شده است.
فضای سبز اردوگاه 22 هزار مترمربع است منتهی تناسبی با سرسبزی خاص شمال ایران و به خصوص رامسر ندارد و اگر نبود سینه ستبر و سبز کوه «ایل میلی» و هوای شرجی، کسی از فضای سبز داخل اردوگاه به یاد شمال نمی افتاد!
آشپزخانه صنعتی با ظرفیت 320 نفر از قسمت های مهم(!) اردوگاه می باشد که به گفته «سردار نژادامیری» مسئول اردوگاه تا 1000 نفر هم قابل افزایش است!
«نژاد امیری» مشکل اصلی در ساخت بناها را وجود خاک های سست و شنی در منطقه عنوان می کند و می گوید برای رفع این مشکل تا یک متر خاک برداری و زیرسازی انجام دادیم.
زمین چمن در ضلع غربی اردوگاه با 2500مترمربع هم میدان صبحگاه است هم زمین فوتبال. البته یک مجموعه ورزشی اردوگاه در ضلع جنوبی با 1550مترمربع قرار دارد که 350مترمربع آن سرپوشیده و چند منظوره است ولی تا روز افتتاحیه به علت عدم نصب تجهیزات «هیچ منظوره» بود و نمی شد از آن استفاده کرد.
چند میز پینگ پنگ نیز در قسمت های مختلف اردوگاه آماده بهره برداری بود.
برای ساخت این اردوگاه که عملیات ساخت آن از سال 1381 آغاز شده است 5/4 میلیارد تومان هزینه شده است.
توصیف چنین اردوگاه زیبا و وسیعی برای قلم دشوار است، باید رفت و دید و قرار است بسیجیان سراسر کشور بروند و ببینند.
در صبح روز دوشنبه پنجم تیرماه سال جاری مراسم افتتاحیه اردوگاه فرهنگی، تربیتی شهدای هفتم تیر رامسر با حضور جمعی از خانواده های شهدا، بسیجیان و معاونان نیروی مقاومت بسیج با نیم ساعت تاخیر ساعت 9:30 برگزار شد.
ورود سردار حجازی کلید شروع مراسم بود. پس از برنامه های رایج در ابتدای مراسم سردار اثباتی معاون فرهنگی پرورشی نیروی مقاومت بسیج در سخنان کوتاهی از دست اندرکاران طراحی و ساخت اردوگاه تشکر کرد و گفت: هم اکنون بسیج شش اردوگاه کشوری، 15 اردوگاه استانی و 200 اردوگاه ناحیه ای در اختیار دارد.
سردار مهندس حمید جلایر سخنران بعدی مراسم افتتاحیه بود که ضمن گزارشی از روند ساخت اردوگاه به نامناسب بودن وضعیت اردوگاهی در بسیج اشاره کرد و گفت: تاکنون تنها 25درصد از نیاز اردوگاهی بسیج در بخش کشوری تامین شده است. که این رقم باید در برنامه پنج ساله چهارم توسعه به 48درصد برسد. این در حالی است که در سال 1384 طرح های ما تنها شش درصد پیشرفت داشته است. معاون مهندسی نیروی مقاومت بسیج اضافه کرد: این وضع در استان ها به مراتب بدتر است و در 11 تا 12 درصد استان ها وضعیت اردوگاه صفر است.
وی با اشاره به تاثیر بی بدیل اردوها در جوانان تاکید کرد «اگر یک اردوگاه در فضای خوب در اختیار مربیان متدین و دلسوز و تحت برنامه های ارزشی و انقلابی قرار گیرد اثربخشی آن دو چندان خواهد شد».
هم چنین در این مراسم سردار حجازی فرمانده نیروی مقاومت بسیج طی سخنانی برنامه های اردویی را جز اولویت های مهم برنامه های بسیج خواند و با اشاره به بخشی از سخنان سردار جلایر معاون مهندسی نیروی مقاومت بسیج گفت: البته کمبودهایی وجود دارد ولی هیچگاه این کمبودها نتوانسته کار بسیج را متوقف کند.
پس از پایان مراسم افتتاحیه سردار سیدمحمد حجازی به همراه مسئولین و طراحان از قسمتهای مختلف اردوگاه و من جمله «محراب حسینیه پیامبر اعظم(ص)بازدید کرد. نکته قابل توجه انتقاد سردار از برخی طراحی ها بود که مورد قبول مسئولین امر قرار گرفت. البته برای ساخت اردوگاه های بعدی!

صبح صادق، ش.258، ص.5


» نظر
title=