ریاست جمهوری زنان ایرانی

درخبرها آمده است برخی از خانمها قصد کاندیداتوری برای انتخابات  دهمین دوره ریاست جمهوری را دارند.  در هر انتخاباتی همیشه برخی از اشخاص که داعیه دفاع از حقوق زنان را دارند بحث ریاست جمهوری زنان را مطرح می کنند فارغ از هر نظر دیگری با مراجعه به قانون اساسی و سخنان رهبر انقلاب متوجه می شویم طبق قانون اساسی موجود رییس جمهور شدن زن در ایران خلاف قانون است. از این رو رد صلاحیت زنان توسط شورای نگهبان نباید باعث جار و جنجال گردد. البته اگر کسی داعیه دار تغییر قانون اساسی در این زمینه است بحث دیگری است.

مقام معظم رهبری8/6/1384 در دیدار با هیات وزیران فرمودند:

معنای شعار دولت اسلامی این است که ما می‏خواهیم اعمال فردی، رفتار با مردم، رفتار بین خودمان، و رفتار با نظامهای بین‏المللی و نظام سلطه‏ی امروز جهانی را به معیارها و ضوابط اسلامی نزدیکتر کنیم. این شعار، بسیار باارزش است؛ ان‏شاءاللَّه به این شعار پایبند بمانید و این تلاش را جدی‏تر، بی‏آسیب‏تر و واقعی‏تر کنید؛ چون گامی بلند خواهد بود در راه رسیدن به آن هدفها؛ و همان‏طور که عرض کردم، رسیدن به آن هدفها مردان خودش را می‏خواهد. البته «مردان» که می‏گوییم، به معنای «رجال» در قانون اساسی نیست؛ شامل خانمها هم می‏شود؛ یعنی کسان و عناصر و کارگزارانِ خودش را می‏خواهد. به قول شاعر، آن دو صد من استخوان را داشته باشند تا بتوانند این صد من بار را بردارند.

 با دقت در این سخنان مشخص می شود رجال در قانون اساسی فقط عنوان مردان را شامل می شود و اگر در قانون (اصل 115) شرایط کاندید ریاست جمهوری را رجال سیاسی و مذهبی ذکر کرده است خانمها را شامل نمی شود. و رجال در قانون اساسی یعنی مردان!!

وبلاگ فصل انتظار


» نظر
title=